Yucca

Grote, groene kamerplanten zijn momenteel super hip! Zo ook de Yucca plant, misschien bij u beter bekend als de Palmlelie. De Yucca is in diverse soorten en maten bij Groencentrum in Brugge en Ieper te verkrijgen. Wilt u een Yucca met een korte of lange stam? Kenmerkend aan de Yucca is het stoere, ruige uiterlijk. Past dat helemaal bij u? Met de Yucca heeft u in ieder geval een echte eyecatcher in huis!

Hoe verzorg ik een Yucca plant?

De Yucca is echt een makkelijk kamerplant, omdat hij maar weinig water nodig heeft. Bij het verzorgen van de Yucca is het belangrijk om echt niet te veel water te geven. Laat de grond helemaal opdrogen voordat u de plant opnieuw water geeft. In de winter hoeft u de plant zelfs 4 tot 6 weken geen water te geven. Tijdens de warme dagen in de zomer, heeft de Yucca uiteraard meer water nodig. Geeft u de plant teveel water, dan kan de stam van de Yucca onderaan zacht worden. Ook gele bladeren bij een Yucca zijn een teken dat de plant teveel water heeft gekregen. Laat de plant dan ook een tijdje met rust en geef hem geen water. Laat verder dan ook nooit een laagje water in de pot staan. Beter te weinig water, dan teveel water geven dus! Zet de plant op een lichte standplaats en u zult jaren plezier hebben van deze grote, groene kamerplant. Let wel op met huisdieren en kinderen, want de Yucca is giftig!

Hoe verzorg ik een Yucca? | Groencentrum | Brugge | Ieper

Het verpotten en bemesten van de Yucca plant?

Heeft u een mooie Yucca plant gekocht? Vergeet hem dan niet één keer in de drie jaar tijdens de lente te verpotten in een grotere bloempot. De lente is de beste periode om dit te doen, omdat wortels die dan al eventueel zijn beschadigd, sneller hersteld zullen worden. Is de Yucca verpot in een grotere pot, dan zult u zien dat het de groei stimuleert en de plant er meteen goed uitziet. Omdat de Yucca weinig voeding verbruikt, hoeft u de plant alleen in de lente en in de zomer te bemesten. Wanneer u de Yucca gaat bemesten, kunt u het best een normale kamerplantenvoeding gebruiken. Geeft u de Yucca teveel plantenvoeding, dan is dit schadelijk voor de plant en dat is natuurlijk zonde! 

Hoe verzorg ik een Yucca? | Groencentrum | Brugge | Ieper

Yucca plant kopen? Kom langs bij ons in Brugge of Ieper

Wilt u graag zo'n makkelijke plant in huis? Kom dan langs bij Groencentrum in Brugge of Ieper en kies de gewenste Yucca uit. In onze winkels vindt u dan ook diverse soorten en maten van de Yucca. Wellicht heeft u toch nog wat vragen over de Yucca, stel ze gerust aan één van onze medewerkers. Vergeet ook zeker niet om een kijkje te nemen op onze bloempotten afdeling en kies meteen een mooie bloempot bij de Yucca. Bent u ook benieuwd naar onze andere groene kamerplanten? Wij hebben een zeer ruime afdeling, neem gerust een kijkje. Hieronder kunt u alvast de route naar onze winkel plannen, bekijk de openingstijden van onze winkels in Brugge en Ieper en dan zien we u hopelijk snel bij Groencentrum!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30057200862Plan route