Monstera

Wie kent de Monstera niet? Deze kamerplant wordt ook wel Gatenplant genoemd en is een echte eyecatcher in huis. Hoe dat komt? Door zijn opvallende, grote bladeren mét gaten. Wist u overigens dat de Monstera ook een luchtzuiverende plant is? Ideaal dus voor op kantoor of in de slaapkamer. Ook wanneer u geen groene vingers heeft, kunt u de Monstera goed verzorgen. Lees hier alles over deze bijzondere kamerplant.

De verschillende soorten Monstera

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten Monstera, maar de meest bekende soorten zijn:

  • Monstera Deliciosa
  • Monstera Adansonii
  • Monstera Obliqua

Wat deze Monstera soorten gemeen hebben, is dat de planten opvallende bladeren hebben en dat maakt deze kamerplant zo bijzonder. Naast dat het uiterlijk van deze plant meezit, is de Monster ook een luchtzuiverende plant. Dat brengt alleen maar voordelen met zich mee. U kunt het zich bijna niet voorstellen, maar op de bladeren van de Monstera zitten huidmondjes die CO2 kunnen innemen en dat vervolgens weer uitstoten als zuurstof. Met andere woorden: de Monstera verwijdert nare geurtjes en zuivert de lucht. Daarom is deze kamerplant zeer geschikt voor in huis, op kantoor of op de slaapkamer.

Monstera | Groene kamerplant | Luchtzuiverende kamerplant | Groencentrum Brugge | Groencentrum Ieper\

Hoe vaak moet u de Monstera water geven?

De Monstera kunt u goed verzorgen en heeft daarom geen moeilijke beschrijving als het gaat om water geven. De grond in de pot moet een beetje vochtig zijn, maar niet te nat. Teveel water is niet goed voor de Monstera, omdat de wortels dan geen voeding kunnen opnemen en uiteindelijk verdrinken. In de zomermaanden kunt u het best de Monstera twee keer een beetje water geven, dan één keer heel veel water. Naast het water geven is het ook de juiste plaats in huis belangrijk, oftewel de lichtinval. De Monstera houdt van een lichte omgeving, maar zet de plant nooit in de volle zon. Een tip van onze kamerplantenexperts: zet de Monstera ook nooit achter een raam waar de zon op schijnt. De kans is er dat de bladeren dan verbranden. In de winter zullen er geen nieuwe bladeren aan de plant groeien, maar in de zomer is dit wel de bedoeling. Valt het u op dat er in de zomer toch geen nieuwe bladeren groeien? Dan staat de Monstera toch op een te donkere plek.

Monstera | Groene kamerplant | Luchtzuiverende kamerplant | Groencentrum Brugge | Groencentrum Ieper

Monstera kopen? Kom naar Groencentrum in Brugge of Ieper

Hebben wij u enthousiast gemaakt en wilt u ook graag de Monstera in het echt zien? Kom dan gerust langs in Brugge of Ieper bij Groencentrum. Wij zijn gespecialiseerd in planten, daarom vindt u bij ons kamerplanten van zeer goede kwaliteit voor een mooie prijs. Neem ook meteen een kijkje bij onze andere kamerplanten, zoals de Orchidee, Yucca en Bonsai. Vergeet ook zeker niet om onze vetplanten en cactussen te bekijken. Wanneer u namelijk op zoek bent naar kamerplanten die weinig verzorging nodig hebben, zit u bij vetplanten en cactussen ook goed. Plan hieronder alvast uw route naar één van onze winkels in Brugge of Ieper, bekijk de openingstijden en dan zien we u hopelijk snel bij Groencentrum.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30057200862Plan route