Insecten en slakken

Als u veel tijd besteedt aan het tuinonderhoud, is het erg vervelend wanneer slakken en andere insecten zoals mieren en wespen uw inspanningen ongedaan maken. Een echte plaag kan er namelijk voor zorgen dat uw gewassen voor een heel groot deel opgegeten worden en niet meer bruikbaar zijn. Daarnaast is het natuurlijk zonde als u in de tuin vooral veel insecten ziet en daardoor niet kunt genieten van de mooie planten die er in uw tuin staan. Als er eenmaal een plaag in uw tuin is, wilt u deze uiteraard zo snel mogelijk bestrijden. Daar helpen wij u graag bij! 

Zijn slakken en insecten plagen te voorkomen?

In principe is het natuurlijk altijd het beste om plagen te voorkomen. Daarom geven we allereerst graag tips waarmee u aan de slag kunt als u nog geen last heeft van plagen in de tuin. Een goede verzorging van de planten zelf, én het bemesten van planten is de basis voor gezonde planten. Als u hier voldoende aandacht aan besteedt kunt u de schade beperken en zijn uw planten minder vatbaar voor plagen.

Beesten horen in de tuin, zij dragen bij aan het natuurlijk evenwicht, zo ruimen wespen en mieren veel andere insecten op maar als het er teveel worden en ze overlast gaan geven dan moet u ingrijpen.
Mieren zijn niet schadelijk maar ze kunnen wel het terras ondergraven of gaan bij u thuis op zoek naar lekkere happen.

Welke plagen kunnen er optreden in de tuin?

De plagen die het meeste voorkomen zijn:

  • Slakken
  • Mieren 
  • Wespen
  • Rupsen
  • Bladluizen
  • Kevers

Groencentrum Brugge en Ieper slakken & insecten bestrijden

Plagen in de tuin herkennen

Over het algemeen kunt u er niet omheen, als eenmaal plagen zijn, dan ziet u dit vaak aan de aangevreten bladeren, grote gaten in de planten, of planten die er ongezond uit gaan zien. Als u de plaag eenmaal herkent, kunt u gaan werken aan de bestrijding daarvan. Daarbij kunt u kiezen voor chemische en biologische bestrijdingsmiddelen. Er zijn verschillende soorten middelen, zoals staafjes, concentraten, korrels en spuitbussen. Bij bijvoorbeeld slakken kunt u ook beginnen met huismiddeltjes, zoals fijngestampte eierschillen, bleekselderij of boerenkoolbladeren. Helpt dit niet? Dan kunt u overstappen op slakkenkorrels. 

Voor mieren raden we aan om ze met biologische bestrijdingsmiddelen te lijf te gaan zodat insecteneters zoals vogels, egels en mollen niet vergiftigd worden. Wilt u de mieren binnenshuis bestrijden dan zijn de zogenaamde lokdoosjes ideaal. De mieren nemen de poeder mee naar hun nest en u ziet ze niet meer terug.

Wespen kunnen kwaad worden dus voorzichtigheid is geboden bij de bestrijding van deze beestjes. In sommige gemeentes kunt u de afdelling ongediertebestrijding bellen, tegen een gereduceerd bedrag en in sommige gemeentes zelfs gratis, wordt het wespennest verwijderd. Er zijn ook spuitbussen verkijgbaar die zeer effectief zijn.

Bestrijdingsmiddelen tegen slakken en insecten kopen in Brugge en Ieper

In onze beide vestigingen vindt u diverse soorten bestijdingsmiddelen die u helpen om uw gewassen te beschermen. Weet u niet welke middelen u het beste kunt gebruiken? Wij raden in principe altijd aan om te beginnen met biologische middelen. Wanneer dit niet functioneel is, kunt u altijd overstappen op andere middelen. Daarnaast kunt u ons natuurlijk altijd om advies vragen, over het bestrijden van een bepaalde plaag. U kunt eventueel een foto maken, zodat wij met u mee kunnen kijken. 

Meer advies over gewasbescherming? Bezoek onze tuincentra in Brugge en Ieper

In onze beide tuincentra, Groencentrum Brugge en Groencentrum Ieper helpen wij u graag om de juiste manieren van gewasbescherming te vinden. Vraag onze medewerkers dan ook gerust om advies als u vragen heeft of twijfelt over de juiste methode en middelen. Via de kaartjes hieronder vindt u de route naar onze beide vestigingen, in Brugge en in Ieper. Daarnaast kunt u voor meer vragen of voor meer informatie ook altijd contact met ons opnemen door te bellen naar Groencentrum Brugge op 0487 595821 of naar Groencentrum Ieper op 057 20 08 62. Graag tot ziens bij Groencentrum Brugge en Groencentrum Ieper voor gewasbescherming en nog veel meer!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bestrijdingsmiddelen

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30057200862Plan route