Honden en katten

Een echte plaag is het niet, want honden en katten zijn natuurlijk zeer geliefde huisdieren. Echter kan het wel vervelend zijn als honden en katten hun behoefte doen in de tuin. Dit kan vervelende sporen en geuren achter laten die toch voor hinder en ergernis kunnen zorgen. Er zijn gelukkig verschillende maatregelen die je kunt treffen om de tuin vooral minder aantrekkelijk te maken voor honden en katten. Op deze manier kom je van de ergernissen af, zonder dat dit de honden en katten schaadt. We geven je graag tips om hier mee om te gaan!

Wanneer zijn honden en katten een plaag in de tuin?

Bij honden en katten denk je vanzelfsprekend niet snel aan een plaag. Het gaat dan ook niet zozeer om de hoeveelheid honden en katten, maar het kan wel erg vervelend zijn als een onbekende hond steeds kuiltjes graaft om zijn behoefte in de tuin te doen. Zeker als je hard hebt gewerkt om een mooi en gezond gazon te onderhouden. Daarnaast is het natuurlijk zonde om de planten te zien verwelken wanneer veel honden en katten hier hun behoeften hebben gedaan. Het is dan ook zeker mogelijk om met diervriendelijke maatregelen te gaan werken om dit te verminderen.

Honden en katten weren uit de tuin op diervriendelijke wijze

Wat vooral belangrijk is, is dat de tuin minder aangenaam wordt voor honden en katten, waardoor ze minder snel geneigd zijn om bij jouw tuin te stoppen om hun behoeften te doen. Zo zijn er bijvoorbeeld biologische middelen die ervoor zorgen dat de tuin minder aantrekkelijk ruikt. Honden en katten lopen dan gerust in een boogje om de tuin heen en stoppen niet om hun behoeften te doen. Simpele maatregelen zoals deze kunnen al helpen om de hinder voor een heel groot deel te verminderen. Als er minder geurtjes van andere honden en katten in de tuin zijn, wordt het namelijk steeds minder aantrekkelijk voor andere honden en katten. 

Honden en katten weren uit de tuin Groencentrum Brugge en Ieper

Meer tips voor plagen in de tuin

Er zijn verschillende soorten plagen in de tuin die voor hinder kunnen zorgen. Wij helpen je dan ook graag om deze te voorkomen en bestrijden met tips en biologische middelen. Zo kunnen we je ook helpen bij:

Je kunt in onze beide vestigingen terecht als je vragen hebt over de mogelijkheden of persoonlijk advies wilt om met een plaag in de tuin om te gaan. We denken graag met je mee om dit zo snel mogelijk op te lossen en de tuin weer te herstellen!

Bezoek Groencentrum Brugge en Ieper voor meer tips

Je bent van harte welkom bij Groencentrum Brugge en Groencentrum Ieper voor meer tips om met plagen in de tuin om te gaan. We hebben een uitgebreid aanbod met biologische middelen om je hierbij te helpen. Ook kunnen we je adviseren om plagen te voorkomen, zodat je preventief kunt gaan werken. Bekijk hieronder de snelste route naar onze tuincentra, dan verwelkomen we je graag in Brugge of in Ieper!

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bestrijdingsmiddelen

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00057200862Plan route