Onkruid en mos bestrijden

Wanneer alle planten in uw tuin weer sneller gaan groeien in het voorjaar dan is de kans ook groot dat u steeds meer onkruid en mos tegen komt wat u natuurlijk liever wilt bestrijden. Daarom geven bij u bij Groencentrum Brugge en Groencentrum Ieper graag advies over het bestrijden én voorkomen van onkruid, zodat u zo veel mogelijk plezier heeft van de mooie tuinplanten en onkruid en mos de baas kunt blijven.

Tips voor het bestrijden van onkruid en mos

In de borders is het mogelijk om met tuingereedschap onkruid te bestrijden, namelijk door gebruik te maken van een schoffel. Het onkruid schoffelt u tussen de planten weg, waardoor dit op een simpele manier opgelost wordt. In het gazon is dit alweer een stuk moeilijker en is het al snel de enige oplossing om te kiezen voor bestrijdingsmiddelen zoals korrels of vloeibare bestrijdingsmiddelen. 

Is mos onkruid?

Mos wordt vaak gezien als onkruid. Mos komt vaak voor in gazons die in de schaduw liggen, of waar de grond te zuur is. Om dit te bestrijden én voorkomen is het belangrijk om aan de zuurgraad van de grond te werken. Bij een zure grond kan kalk bijvoorbeeld helpen, maar voor een uitgebreid bemestingsadvies kunt u bij ons langs komen, dan helpen wij u om de kwaliteit van de bodem te verbeteren.

onkruidbestrijding | tuincentrum Brugge | tuincentrum Iepermosbestrijding | onkruidbestrijding | tuincentrum Brugge | tuincentrum Ieper

Onkruid bestrijdingsmiddelen kopen in Brugge en in Ieper

In onze beide vestigingen kunt u terecht voor verschillende soorten bestrijdingsmiddelen om onkruid te bestrijden. U kunt hierbij kiezen voor zowel chemische als natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Bij het gebruik hiervan raden wij altijd aan om de handleiding te raadplegen, maar uiteraard kunt u voor alle overige vragen altijd bij ons terecht. Zowel in Brugge als in Ieper zijn er altijd collega's aanwezig die uw vragen kunnen beantwoorden indien nodig, vraag gerust om persoonlijk advies of meer informatie. 

Biologische onkruid- & mosbestrijding

Wanneer u niet handmatig of met tuingereedschap van het onkruid af kunt komen, dan kunnen onkruid bestrijdingsmiddelen u helpen. Echter is het ook belangrijk om aan de preventie te werken én de kwaliteit van de bodem te bevorderen. Dit kunt u doen door te kiezen voor biologische bestrijdingsmiddelen. Daarnaast is het belangrijk dat het water voldoende weg kan lopen, zodat er geen mos ontstaat. Als laatste kunt u de bodem kwaliteit verbeteren door gebruik te maken van meststoffen. Heeft geen enkel van deze middelen geholpen? Dan kunt u altijd nog overstappen op chemische bestrijdingsmiddelen, maar de impact hiervan op de bodem kwaliteit is ook groter.

Meer advies voor het bestrijden van onkruid? Bezoek onze tuincentra in Brugge en Ieper

Voor persoonlijk advies over het bestrijden van onkruid én het volledige assortiment aan tuingereedschap en onkruidbestrijding bent u natuurlijk van harte welkom in onze beide vestigingen. Hieronder vindt u de snelste route naar onze beide tuincentra, die beiden van maandag tot en met zondag geopend zijn. Zeven dagen per week staan wij met veel plezier voor u klaar. Daarnaast kunt u tevens contact met ons opnemen voor meer informatie of vragen. Graag tot ziens bij Groencentrum Brugge of Groencentrum Ieper!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bestrijdingsmiddelen

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30057200862Plan route