Plagen in de tuin

Plagen in de tuin kunnen op een vervelende manier ervoor zorgen dat de hele tuin over hoop wordt gehaald. Alle inspanningen die je in de tuin doet kunnen te niet worden gedaan wanneer een vervelende plaag zich heeft genesteld in de tuin. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om van plagen in de tuin af te komen. In onze vestigingen in Brugge en Ieper kunnen we je uiteraard voorzien van persoonlijk advies. Op deze pagina delen we vast een aantal van de mogelijke plagen en de mogelijke maatregelen die je kunt treffen om er van af te komen. 

Welke plagen kunnen er optreden in de tuin?

Er zijn verschillende soorten plagen die kunnen voorkomen in de tuin. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een mollenplaag, waardoor de tuin vol komt te liggen met molshopen. Ook een wespenplaag kan erg onprettig zijn en veel overlast veroorzaken. Of bijvoorbeeld mieren die in overvloed door het huis lopen. Zo zijn er verschillende voorbeelden van vervelende plagen waar je zo snel mogelijk van af wilt komen. Je kunt bij ons terecht voor advies en hulpmiddelen bij de volgende plagen:

Mollenplaag in de tuin bestrijden

Mollen doen de planten in principe geen kwaad, maar het is wel erg vervelend als ze het gazon over hoop halen met de molshopen. Dit kan erg zonde zijn als je hard hebt gewerkt aan een net gazon. Gelukkig kun je verschillende dingen doen om de tuin minder aantrekkelijk te maken voor mollen. Zo kun je in onze tuincentra in Brugge en in Ieper terecht voor advies voor planten waar mollen niet van houden of andere manieren om de tuin minder aantrekkelijk te maken voor mollen. Vraag onze medewerkers gerust om advies hierbij, dan denken wij graag met je mee!

Plagen in de tuin bestrijden Groencentrum Brugge en Ieper

Reigers weren uit de tuin

Reigers kunnen met name veel in de tuin komen wanneer je een vijver hebt met vissen. Om de vissen te beschermen kun je verschillende opties overwegen. Zo is een afdeknet een mogelijkheid, waardoor de reigers er niet meer bij kunnen komen. Een andere optie is een afschrikset, waar de reiger schrikt van rinkelende belletjes wanneer deze in de buurt komt. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld spiegelende pyramides die de reiger kunnen afschrikken. 

Mieren en wespen plagen in de tuin bestrijden

Wanneer insecten zoals mieren en wespen hun weg naar de tuin eenmaal hebben gevonden, is dit niet meteen een plaag. Mieren en wespen zijn namelijk erg belangrijk voor het natuurlijk evenwicht. Wanneer dit écht uit de hand loopt zijn er gelukkig biologische bestrijdingsmiddelen die je kunt gebruiken om hier van af te komen. 

Meer tips voor plagen in de tuin? Bezoek Groencentrum Brugge en Ieper

Voor meer tips en het volledige assortiment dat je kan helpen om van plagen af te komen ben je van harte welkom in onze beide tuincentra. Hier voorzien we je graag van advies en zijn er altijd verschillende mogelijkheden om vervelende plagen de baas te worden. Bekijk hieronder de route naar onze winkels, dan zien we je graag snel!

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30057200862Plan route