Perkplanten

Bij Groencentrum in Brugge en Ieper kunt u terecht voor perkplanten in alle soorten, maten en kleuren. Perkplanten wordt ook wel perkgoed genoemd. Dit zijn de ideale planten om uw tuin en balkon meer kleur te geven. Perkplanten worden dan ook gezien als de ideale voorjaarsplanten. Perkplanten houden van een zonnige standplaats en genoeg water. Let erop dat vooral planten in pot goed water moeten krijgen. Om ervoor te zorgen dat uw perkplanten een goede basis hebben, geeft u ze de juiste potgrond. Op deze manier zorgt u ervoor dat het de groei en bloei stimuleert. 

Top 5 perkplanten

Er zijn ontzettend veel vrolijke, kleurrijke perkplanten. Maar wat zijn nu echt de populaire perkplanten? Hieronder vindt u een top 5 perkplanten:

  1. Fuchsia - De Fuchsia kan eigenlijk zowel in de grond als in potten geplant worden. Wanneer u de Fuchsia goed verzorgt, zal deze van juni tot oktober bloeien.
  2. Begonia - De Begonia familie staat uit meer dan duizend verschillende soorten. Wilt u de Begonia in een pot of in een border planten? Dan kunt u dit het best in mei doen. De bloemen zullen bloeien vanaf juni tot in het najaar. Zo heeft een hele tijd prachtige, gekleurde bloemen in uw tuin.
  3. Primula - Het blad van een Primula is groen, maar de bloemen kunnen uiteen lopen in verschillende kleuren. De Primula wordt ook wel Sleutelbloem genoemd. Wanneer er in verloop van de tijd dode bloemen aan de Primula zitten, kunt u deze gemakkelijk weghalen.
  4. Petunia - Zoekt u een perkplant met een exotisch tintje? Kies dan voor de Petunia. Oorspronkelijk komt de Petunia uit Zuid-Amerika, maar inmiddels is hij ook in België te vinden. De Petunia kan het best in de volle zon, maar uit de wind geplant worden.
  5. Lobelia - De Lobelia is geschikt voor zowel in een border, maar ook op het balkon als hangplant. De bloemetjes van de Lobelia hebben een klokvorm en zijn te verkrijgen in de kleuren wit, rood en blauw. De Lobelia is overigens zeer geschikt voor een diervriendelijke tuin.

Voor nog meer soorten perkplanten bent u natuurlijk in één van onze vestigingen in Brugge of Ieper van harte welkom! Maak uw tuin of balkon kleurrijk met perkplanten van Groencentrum!

Perkplanten kopen doet u bij Groencentrum in Brugge of Ieper

Perkplanten kopen in Brugge en Ieper

Wanneer u vragen heeft over de verzorging van uw perkplanten, kunt u altijd terecht bij onze deskundige medewerkers. Kom gerust langs in één van onze vestigingen in Brugge en Ieper. Hier kunt u ook onze afdelingen met vaste tuinplanten en siergrassen bekijken. Zien we u snel een keertje bij Groencentrum?

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten