Dracaena

De Dracaena is een kamerplant die ideaal is voor op kantoor. De verzorging is namelijk erg gemakkelijk, maar de plant geeft toch een fijne sfeer. Het spitse blad heeft vaak strepen in de kleuren wit of geel, waardoor de plant een mooie aanwinst is in het interieur. De Dracaena staat ook wel bekend onder de naam Drakenbloedboom. Zowel voor thuis als voor kantoorruimtes is de Dracaena een geschikte plant. Hoewel er verschillende soorten zijn van de Dracaena, is de belangrijkste overeenkomst het spitse blad met over de lengte vaak strepen in verschillende kleuren, of zelfs stippen. 

De verzorging van de Dracaena

De Dracaena heeft heel weinig water nodig. Het beste is om pas water te geven wanneer de grond droog aanvoelt. In de zomer komt dit neer op eens per 2 a 3 weken water geven. In de winter is dit eens per 4 a 6 weken. Wanneer je twijfelt of de plant water nodig heeft, kun je het beste controleren of er water onderin de pot staat, dit wil je namelijk vermijden. Staat er regelmatig een laag water in de pot? Geef dan meteen een stuk minder water, om de gezondheid van de plant ten goede te komen. Over het algemeen is de Dracaena niet een plant die veel sproeibeurten nodig heeft, maar het zorgt er wel voor dat het blad er mooi en gezond uit ziet, dus het mag zo nu en dan zeker. 

Dracaena Groencentrum Brugge & Ieper

Wat is de beste standplaats voor de Dracaena?

De Dracaena kan uitstekend op een plek staan met minder licht, maximaal 3 uur direct zonlicht per dag is voldoende. Bij een raam op het zuiden is een afstand van 3-4 meter voldoende. Staat de Dracaena bij een raam op het oosten of westen? Dan is een afstand van 2-3 meter voldoende. Verandert de kleur van het blad en wordt deze steeds lichter of geel? Dan krijgt de plant te veel licht en kun je de afstand tot het raam vergroten. Groeit de plant nauwelijks? Dan krijgt de plant juist te weinig licht en kun je deze het beste dichter bij het raam plaatsen.

Meer groene kamerplanten van Groencentrum Brugge en Ieper

Naast de Dracaena vind je in onze beide vestigingen uiteraard diverse andere groene kamerplanten. Zo kun je bij ons terecht voor onder andere:

Heb je vragen over de verschillende kamerplanten, of wil je bijvoorbeeld weten welke kamerplant het beste bij jou thuis past? Vraag onze medewerkers dan gerust om advies, dan helpen we je graag!

Bezoek Groencentrum Brugge of Ieper voor kamerplanten en meer!

Je bent in onze beide vestigingen, zowel in Brugge als in Ieper van harte welkom. Via de onderstaande kaartjes vind je de routes naar onze beide vestigingen. Voor kamerplanten kun je in Brugge en in Ieper bij ons terecht. Naast de Dracaena vind je natuurlijk ook diverse andere kamerplanten en bijbehorende potten. Heb je vragen? Vraag ons team gerust om advies, dan denken we graag met je mee. Graag tot ziens bij Groencentrum in Brugge en Ieper!

Vind bijpassende plantenpotten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00057200862Plan route