Phlebodium

De Phlebodium staat beter bekend onder de naam Blauwvaren en is eigenlijk voor ieder interieur een ideale kamerplant. De Blauwvaren is namelijk een luchtzuiverende kamerplant, waardoor deze een werkplek, woonkamer, of slaapkamer voorziet van voldoende schone lucht! Dat is een grote aanwinst voor de gezondheid, slaap en concentratie. Hoewel de Phlebodium een varen is, is dit aan de vorm van het blad niet te herkennen. Daarnaast kenmerkt deze variant zich door de bijzondere kleur, die overigens net zoals het blad behouden blijft met het verloop van de tijd. 

Verzorging van de Phlebodium

De Phlebodium heeft graag een lichte standplaats, zonder direct zonlicht. Daarom is een half schaduw plek vaak goed, zolang de plant niet in de tocht staat. Daarnaast is het belangrijk dat de grond altijd licht vochtig blijft. In de winter is één keer per week water geven voldoende, in de zomer komt dit neer op 2 keer per week. Probeer het water aan de zijkanten van de planten te gieten. Zodra het water direct in het midden van de plant komt, wordt deze plek uiteindelijk steeds kaler. 

Verzorging tips voor de Phlebodium

Naast de standaard verzorging, zijn er nog verschillende extra aandachtspunten om rekening mee te houden, die net het verschil kunnen maken:

  • Een onderschotel onder de pot kan helpen om het overtollige water af te gieten. Water dat blijft staan is namelijk niet goed voor de Blauwvaren.
  • Indien je de Blauwvaren wilt verpotten, kan dit het beste in het voorjaar
  • Het is in principe niet nodig om de plant bij te snoeien of knippen, als je toch een blad wilt verwijderen omdat deze minder mooi is, knip deze dan zo dicht mogelijk bij het uitlooppunt af. 

Phlebodium Groencnetrum Brugge IeperLuchtzuiverende kamerplant: de Blauwvaren

Een luchtzuiverende kamerplant zoals de Phlebodium geeft veel voordelen aan de ruimte waar deze staat. Op een werkplek is het bijvoorbeeld erg aangenaam voor de concentratie. Ook in huis is het natuurlijk belangrijk dat er voldoende schone lucht is. Dankzij een luchtzuiverende kamerplant kunnen klachten zoals hoofdpijn verminderen en de nachtrust juist verbeteren! Veel planten hebben in zekere zin een luchtzuiverende werking, maar een selectie aan planten blijkt nóg effectiever te zijn in dit proces. De Blauwvaren is hier een goed voorbeeld van. Op een plek waar je veel thuis doorbrengt, zoals in huis of op kantoor is een goede luchtkwaliteit uiteraard onmisbaar. Dankzij zowel het reinigende effect als het verbeteren van de luchtvochtigheid is een Blauwvaren een ideale luchtzuiverende plant.

Groencentrum Brugge & Ieper voor al jouw kamerplanten

In onze beide vestigingen, zowel in Brugge als in Ieper kun je terecht voor kwalitatieve kamerplanten. Onze green jungle is altijd weer een plek waar je inspiratie vandaan haalt voor jouw interieur. Of je nu op zoek bent naar een mooie Dracaena, of naar een Yucca, in onze beide vestigingen vind je deze én vele andere bijzondere kamerplanten. Daarnaast zijn er natuurlijk ook altijd bijzondere potten en woonaccessoires te vinden, om de kamerplanten mee te combineren. Je bent van harte welkom bij Groencentrum Brugge en Groencentrum Ieper. Bekijk hieronder de snelste route naar onze vestigingen!

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30057200862Plan route