Sansevieria

Wanneer u op zoek bent naar een ijzersterke kamerplant, kies dan voor de Sansevieria! Deze plant is zeer goed te verzorgen en eigenlijk niet dood te krijgen. Deze kamerplant wordt ook wel Vrouwentong of Wijventong genoemd en dat heeft voornamelijk te maken met de vorm van de bladeren. Van deze Afrikaanse plant vindt u in ons tuincentrum diverse soorten en maten. Kom snel eens langs in Brugge of Ieper en kies uw favoriete soort!

De verzorging van de Sansevieria

Wat we hierboven al vertelden; de Sansevieria heeft super weinig water nodig. Qua verzorging is de Sansevieria dus erg makkelijk! Het is zelfs zo dat in de winter de plant prima 6 weken zonder water kan. In de zomer kunt u de plant één keer in de 2 weken water geven, dat is ruim voldoende. Twijfelt u of de kamerplant water nodig heeft? Voel dan met uw vinger in de grond. Is de grond helemaal opgedroogd, ook onderaan de pot, dan kunt u de Sansevieria water geven. Kortom, de Sansevieria kan alleen doodgaan door teveel water te geven. Hoe minder, hoe beter! Als het gaat om de standplaats, maakt het niet uit waar de plant een plek krijgt in huis. Omdat de Sansevieria van oorsprong een woestijnplant is, kan de plant prima in de zon staan. Vraag één van onze medewerkers voor nog meer verzorgingstips voor de Sansevieria.

Sansevieria | Kamerplanten | Groencentrum | Brugge | Ieper

De luchtzuiverende functie van de Sansevieria

Wist u dat de Sansevieria ook een luchtzuiverende functie heeft? Eigenlijk is de Sansevieria een soort luchtverfrisser en haalt alle nare luchtjes uit de lucht. Welke voordelen hebben luchtzuivernde planten nog meer:

  • Luchtzuiverende kamerplanten verbeteren de luchtvochtigheid door het verdampproces.
  • Schadelijke gassen in de lucht worden geneutraliseerd. Dit wordt opgenomen door de plant en vervolgens ook weer afgebroken.
  • Doordat deze luchtzuiverende plant zorgt voor een schonere lucht, is deze plant perfect voor op kantoor of op de slaapkamer.

Sansevieria | Kamerplanten | Groencentrum | Brugge | Ieper

Sansevieria kopen? Kom naar Groencentrum in Brugge en Ieper

Wilt u graag een Sanseviera kopen? Kom dan zeker eens langs bij Groencentrum in Brugge of Ieper en bekijk de diverse soorten Sansevieria planten. Neem meteen ook een kijkje bij onze andere kamerplanten. In onze winkels vindt u een zeer ruim assortiment met kamerplanten van zeer goede kwaliteit. Daarnaast vindt u ook mooie bloempotten en plantenvoeding speciaal voor kamerplanten. Bekijk snel de openingstijden van Brugge en Ieper, plan hieronder uw bezoek en dan hopen we u snel te zien bij Groencentrum!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00057200862Plan route