Bonsai

Een super populaire kamerplant is de Bonsai. Bonsai bomen kunnen buiten geplaatst worden in de tuin, maar ook als kamerplant binnen. De tropische Bonsai soorten kunnen prima binnen overleven in huis, omdat de temperatuur in huis normaal gesproken hoog ligt. De Bonsai bomen kunnen namelijk ook vrij veel hebben én zijn gemakkelijk te verzorgen. Bij Groencentrum in Brugge en Ieper vindt u diverse Bonsai bomen. Bent u dus op zoek naar een écht boompje voor in huis. Kom dan zeker langs bij één van onze winkels.

Wat zijn populaire Bonsai boompjes?

De Bonsai boompjes zijn er in verschillende soorten. De meest bekende soort is de Ficus Bonsai. Deze vindt u uiteraard ook in ons tuincentrum in Brugge en Ieper, maar er zijn ook andere Bonsai bomen die perfect zijn voor in huis. Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Chinese Iep (Ulmus Parviflora)
  • Carmona (Fukien Thee)
  • Ligustrum (Liguster)

Iedere Bonsai heeft zijn eigen verzorging nodig. Vragen over bemesting van de Bonsai? Vraag om tips en advies aan één van onze medewerkers.

Bonsai boom | Groencentrum Brugge | Groencentrum Ieper

Hoe verzorg ik een Bonsai boom?

Een Bonsai boom voor binnen is gemakkelijk te verzorgen, maar is qua verzorging wel iets anders dan andere kamerplanten. Binnen Bonsai bomen zitten in kleine bloempotten en kunnen daardoor minder water opslaan. Voor Bonsai bomen is het veel belangrijker om licht te hebben en een hoge luchtvochtigheid. Wij hebben enkele tips voor het verzorgen van een Bonsai boom op een rijtje gezet:

  • Een Bonsai boom heeft écht veel licht nodig. Dat is binnenshuis misschien wat lastig. Zet daarom de Bonsai  bijvoorbeeld op de vensterbank. Let er wel op dat de Bonsai niet bij een warmtebron staat. Mocht de Bonsai toch niet goed groeien, dan kan kunstmatig licht misschien ook nog wel helpen.
  • De Bonsai is gek op een hoge luchtvochtigheid. Het is niet voor niets een tropische boom. Om de luchtvochtigheid te verhogen in huis, kunt u onder de plant een schaal zetten gevuld met water. Nog een tip van ons: besproei de boom elke dag.
  • De Bonsai heeft natuurlijk ook zo af en toe water nodig, maar geef de boom nooit op een vast schema water. Houd de boom goed in de gaten en kijk wanneer de Bonsai water nodig heeft. De groenexperts van Groencentrum in Brugge en Ieper kunnen u hier veel tips voor geven.

Bonsai boom | Groencentrum Brugge | Groencentrum Ieper

Bonsai boom kopen? Kom langs bij Groencentrum

Hebben we u enthousiast gemaakt en wilt u graag een Bonsai kopen voor in huis? Kom dan langs bij Groencentrum in Brugge of Ieper en kies uw favoriet. Heeft u een mooie Bonsai boom gevonden, vergeet dan ook zeker niet om een kijkje te nemen op onze potterie afdeling. Dan kunt u meteen een passende bloempot erbij kiezen. Bent u misschien op zoek naar een andere kamerplant? Onze kamerplanten afdeling is zeer groot en wij hebben dan ook diverse soorten kamerplanten. Bent u op zoek naar een specifieke kamerplant? Vraag het gerust aan één van onze medewerkers. Plan hieronder alvast uw route naar één van onze winkels en dan zien we u hopelijk snel bij Groencentrum in Brugge of in Ieper. Hopelijk tot snel!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30057200862Plan route