Kentia Palm

De Kentia Palm is zeer populair in de categorie kamerplanten. Niet alleen is het een mooie kamerplant die veel sfeer met zich meebrengt, ook is het onderhoud zeer gemakkelijk! In onze beide vestigingen in Brugge en Ieper vindt u de Kentia Palm. De officiële naam van de Kentia Palm is de Howea Forsteriana. Deze plant is in verschillende maten verkrijgbaar en kan tot imposante groottes groeien. 

Hoeveel water heeft de Kentia Palm nodig?

Zoals de naam al doet vermoeden hebben we het over een palm. Dat betekent dat de Kentia graag in een vochtige grond staat. Daarom is het beter om regelmatig kleine beetjes water te geven, dan minder vaak een grote hoeveelheid.In de zomer is eens per 5 dagen voldoende en in de winter voldoet eens per 10 dagen. De precieze hoeveelheid hangt af van de grootte van de plant, om dit in te schatten kunt u na de eerste keer water geven bekijken hoe lang de aarde nat blijft. Zo komt u tot de juiste hoeveelheid waarbij de aarde na 4 dagen weer toe is aan een nieuwe gietbeurt. 

Kentia Palm Groencentrum

Wat is de juiste standplaats voor de Kentia Palm?

De Kentia Palm stelt geen hoge eisen aan de lichtinval. Een relatief donkere plek kan dan ook volstaan, wat de plant erg veelzijdig maakt. Maakt de plant weinig nieuwe bladeren aan of stagneert de groei? Dan kunt u haar dichter bij het raam zetten. Het is echter ook mogelijk dat de plant juist te dicht bij het raam staat, dat merkt u wanneer de bladeren geel worden. Dan is een meter extra afstand van het raam een goede oplossing! U zult zien dat deze groene kamerplant snel tevreden is, waar u extra veel plezier van zult hebben!

Bezoek Groencentrum in Brugge of Ieper voor meer kamerplanten!

Wilt u meer weten over onze kamerplanten, of andere planten bekijken zoals de Yucca? Bij onze vestigingen in Brugge en Ieper bent u aan het juiste adres! Bezoek onze tuincentra voor het volledige aanbod aan kamerplanten en uiteraard persoonlijk advies over de verzorging van uw planten. Zo maakt u van uw huis een fijne groene omgeving!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten