Kentia Palm

De Kentia Palm is zeer populair in de categorie kamerplanten. Niet alleen is het een mooie kamerplant die veel sfeer met zich meebrengt, ook is het onderhoud zeer gemakkelijk! In onze beide vestigingen in Brugge en Ieper vindt u de Kentia Palm. De officiële naam van de Kentia Palm is de Howea Forsteriana. Deze plant is in verschillende maten verkrijgbaar en kan tot imposante groottes groeien. Deze groene kamerplant is in vele huishoudens te vinden en blijft nog steeds ongekend populair.

Hoeveel water heeft de Kentia Palm nodig?

Zoals de naam al doet vermoeden hebben we het over een palm. Dat betekent dat de Kentia graag in een vochtige grond staat. Daarom is het beter om regelmatig kleine beetjes water te geven, dan minder vaak een grote hoeveelheid.In de zomer is eens per 5 dagen voldoende en in de winter voldoet eens per 10 dagen. De precieze hoeveelheid hangt af van de grootte van de plant, om dit in te schatten kunt u na de eerste keer water geven bekijken hoe lang de aarde nat blijft. Zo komt u tot de juiste hoeveelheid waarbij de aarde na 4 dagen weer toe is aan een nieuwe gietbeurt. 

Kentia Palm Groencentrum

Wat is de juiste standplaats voor de Kentia Palm?

De Kentia Palm stelt geen hoge eisen aan de lichtinval. Een relatief donkere plek kan dan ook volstaan, wat de plant erg veelzijdig maakt. Maakt de plant weinig nieuwe bladeren aan of stagneert de groei? Dan kunt u haar dichter bij het raam zetten. Het is echter ook mogelijk dat de plant juist te dicht bij het raam staat, dat merkt u wanneer de bladeren geel worden. Dan is een meter extra afstand van het raam een goede oplossing! U zult zien dat deze groene kamerplant snel tevreden is, waar u extra veel plezier van zult hebben!

Kentia palm: een ideale kantoor plant 

Omdat de Kentia Palm een zeer gemakkelijke plant is, wordt deze vaak gebruikt als kantoorbeplanting. Ook een makkelijke plant geeft namelijk een hoge sierwaarde mee en verandert de sfeer in een ruimte. Daarnaast heeft de Kentia Palm ook nog eens een luchtzuiverende werking, wat zowel thuis als op kantoor erg mooi meegenomen is! Ook is de Kentia Palm een plant die goed samen gaat met andere planten, zoals:

Een Kentia Palm is goed te combineren met een grote hoge pot, waarbij het materiaal veel kan bepalen voor de uitstraling. Een strakke pot bijvoorbeeld in de kleur wit, met een hoge ronde vorm geeft een hele andere uitstraling dan een rieten mand om de pot heen. Zo is er voor ieder interieur een combinatie te maken met de Kentia Palm. 

Bezoek Groencentrum in Brugge of Ieper voor meer kamerplanten!

Wilt u meer weten over onze kamerplanten, of andere planten bekijken zoals de Yucca? Bij onze vestigingen in Brugge en Ieper bent u aan het juiste adres! Bezoek onze tuincentra voor het volledige aanbod aan kamerplanten en uiteraard persoonlijk advies over de verzorging van uw planten. Zo maakt u van uw huis een fijne groene omgeving!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30057200862Plan route