Calathea

Bent u op zoek naar een echte tropische kamerplant? Kies dan voor een Calathea. De Calathea is in veel soorten bij Groencentrum in Brugge of Ieper te verkrijgen. Wij verkopen prachtige soorten en maten! Wat er zo bijzonder is aan de Calathea, zijn de bladeren. De bladeren hebben namelijk mooie, groene lijnen. Sommige hebben zelfs roze lijnen en gekleurde strepen. Wist u overigens dat de Calathea een bewegende plant is. 's Avonds klappen de bladeren dicht en 's ochtends gaan de bladeren weer open. Kortom, echt een bijzondere plant! Wij geven u graag wat verzorgingstips voor deze prachtige kamerplant.

De verzorging van een Calathea

Waar veel kamerplanten dol zijn op wat licht, hoeft de Calathea niet veel licht te hebben. Door de plant in direct zonlicht te zetten, zal het blad verbranden. Dat is natuurlijk zonde, want de bladeren van de Calathea zijn super mooi. De plant hoeft ook niet op een donkere plek te staan. Op een donkere plek gaan de bladeren hangen en stopt de Calathea met groeien. De Calathea komt oorspronkelijk uit de tropische jungle waar de luchtvochtigheid hoog is. Nu is het binnenshuis moeilijk om deze luchtvochtigheid na te bootsen, maar het helpt al een hele hoop wanneer u dagelijks met water de plant even sprayt. 

Calathea | Kamerplanten | Groencentrum | Brugge | Ieper

Hoe vaak heeft de Calathea water nodig?

Wat ook niet geheel onbelangrijk is bij de Calathea, is het geven van water. Dit kan lastig zijn bij een Calathea. Krijgt de plant te weinig water, dan gaan de bladeren hangen, maar te veel water is ook absoluut niet goed. Onze tip is om twee keer per week de grond aan de grond te voelen of de plant water nodig heeft. Is de grond droog? Dan heeft de plant zeker water nodig. Onze tip is om twee keer per week een klein beetje water te geven. 

Calathea | Kamerplanten | Groencentrum | Brugge | Ieper

Calathea kopen? Kom naar Groencentrum in Brugge of Ieper

Hebben wij u enthousiast gemaakt over de Calathea? Breng dan snel eens een bezoekje aan Groencentrum in Brugge of Ieper. In onze winkels kunt u de diverse Calathea soorten zien en uw favoriet uitkiezen. Kies er vervolgens ook meteen een nieuwe bloempot bij en vraag aan één van onze medewerkers of zij de plant willen verpotten in de nieuwe pot. Zo kunt u de plant mét pot meteen een mooi plekje in huis geven. Bekijk de openingstijden van onze winkels in Brugge en Ieper, plan hieronder alvast uw route en dan hopen we u snel te zien bij Groencentrum!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30057200862Plan route