Calathea

Bent u op zoek naar een echte tropische kamerplant? Kies dan voor een Calathea. De Calathea is in veel soorten bij Groencentrum in Brugge of Ieper te verkrijgen. Wij verkopen prachtige soorten en maten! Wat er zo bijzonder is aan de Calathea, zijn de bladeren. De bladeren hebben namelijk mooie, groene lijnen. Sommige hebben zelfs roze lijnen en gekleurde strepen. Wist u overigens dat de Calathea een bewegende plant is. 's Avonds klappen de bladeren dicht en 's ochtends gaan de bladeren weer open. Kortom, echt een bijzondere plant! Wij geven u graag wat verzorgingstips voor deze prachtige kamerplant.

De verzorging van een Calathea

Waar veel kamerplanten dol zijn op wat licht, hoeft de Calathea niet veel licht te hebben. Door de plant in direct zonlicht te zetten, zal het blad verbranden. Dat is natuurlijk zonde, want de bladeren van de Calathea zijn super mooi. De plant hoeft ook niet op een donkere plek te staan. Op een donkere plek gaan de bladeren hangen en stopt de Calathea met groeien. De Calathea komt oorspronkelijk uit de tropische jungle waar de luchtvochtigheid hoog is. Nu is het binnenshuis moeilijk om deze luchtvochtigheid na te bootsen, maar het helpt al een hele hoop wanneer u dagelijks met water de plant even sprayt. 

Calathea | Kamerplanten | Groencentrum | Brugge | Ieper

Een Parade van pracht: ontdek de diversiteit van calathea

Bij onze groencentra worden je zintuigen verwend met een breed scala aan Calathea-soorten. Van de elegante Calathea Zebrina met haar kenmerkende zebra-achtige strepen tot de exotische Calathea Medallion met haar opvallende ronde bladeren en complexe patronen. En voor de liefhebbers van roze accenten, hebben we de betoverende Calathea Roseopicta, met subtiel roze getinte lijnen die het blad sieren.

Roze lijnen en betovering: De unieke Calathea Roseopicta 

De Calathea Roseopicta is een ware betovering voor de zintuigen. Met haar subtiel roze lijnen die zich een weg banen door de weelderige groene bladeren, voegt deze plant een vleugje vrouwelijke gratie toe aan elke ruimte. Het is als een schilderij van de natuur met een vleugje roze magie.

Breng de natuur binnen: integratie van Calathea in je interieur

Of je nu een modern minimalistisch interieur hebt of een gezellige bohemien sfeer wilt creëren, Calathea past zich perfect aan. Plaats ze in prachtige potten die je persoonlijke stijl weerspiegelen en gebruik ze als blikvangers op tafels, vensterbanken of zelfs op kasten. Hun levendige kleuren en elegante uitstraling voegen een vleugje natuurlijke charme toe aan elke hoek van je huis.

Liefde en zorg: verzorgingstips voor een bloeiende Calathea

Calathea's zijn als kunstwerken die liefdevolle aandacht verdienen. Ze houden van een vochtige omgeving en indirect licht. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd te veel water geven. Regelmatig sproeien zorgt voor de broodnodige vochtigheid. En vergeet niet om af en toe met ze te babbelen - ze zullen zeker reageren op je zorg en genegenheid!

Hoe vaak heeft de Calathea water nodig?

Wat ook niet geheel onbelangrijk is bij de Calathea, is het geven van water. Dit kan lastig zijn bij een Calathea. Krijgt de plant te weinig water, dan gaan de bladeren hangen, maar te veel water is ook absoluut niet goed. Onze tip is om twee keer per week de grond aan de grond te voelen of de plant water nodig heeft. Is de grond droog? Dan heeft de plant zeker water nodig. Onze tip is om twee keer per week een klein beetje water te geven. 

Calathea | Kamerplanten | Groencentrum | Brugge | Ieper

Calathea kopen? Kom naar Groencentrum in Brugge of Ieper

Hebben wij u enthousiast gemaakt over de Calathea? Breng dan snel eens een bezoekje aan Groencentrum in Brugge of Ieper. In onze winkels kunt u de diverse Calathea soorten zien en uw favoriet uitkiezen. Kies er vervolgens ook meteen een nieuwe bloempot bij en vraag aan één van onze medewerkers of zij de plant willen verpotten in de nieuwe pot. Zo kunt u de plant mét pot meteen een mooi plekje in huis geven. Bekijk de openingstijden van onze winkels in Brugge en Ieper, plan hieronder alvast uw route en dan hopen we u snel te zien bij Groencentrum!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten

Groencentrum Brugge Groencentrum Brugge Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00050 32 32 00Plan route
Groencentrum Ieper Groencentrum Ieper Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00057200862Plan route