Bloembollenlasagne maakt u zo!

Bloembollenlasagne maakt u zo!

Tuinliefhebbers opgelet! Je kunt nog langer genieten van de allereerste bloemen in het voorjaar, hoe? Door een smaakvolle lasagne van bloembollen te maken. Hiervoor hoef je niet de keuken in; alles gebeurt in de tuin. Het recept is simpel: je plant verschillende laagjes bloembollen boven elkaar, net als bij het Italiaanse pastagerecht. Het gerecht heeft wel enige tijd nodig om op smaak te komen, dus begin al in het najaar. Je zult zien dat je in het voorjaar maandenlang van bloemenpracht kunt genieten als de bloembollen een voor een gaan bloeien. Dat het maar mag smaken!

Het maken van bloemenlasagne niet moeilijk. De volgende ingrediënten zijn nodig: royale potten of een balkonbak, hydrokorrels, potgrond en bloembollen. Zorg voor gaatjes in de bodem van de pot of balkonbak zodat een teveel aan water kan weglopen. Leg een laagje hydrokorrels of potscherven op de bodem met daarbovenop een laag van 10 cm potgrond. Hierin wordt het eerste laagje bollen geplant. Ze mogen dicht bij elkaar staan voor een volle bloei. Bedek het eerste laagje met ongeveer 5 cm potgrond en plant daarin de volgende laag. Ook deze bollen mogen dicht bij elkaar staan, maar laat een paar millimeter vrij voor het jonge blad. Strooi potgrond over de tweede laag bollen en plant hierin de derde en laatste laag. Vul tot slot de pot aan met potgrond. Druk het wat aan en verwen de bollen met water. 

Lasagne-tip: Lasagnebeplanting kan ook in de volle grond; dat werkt net zo goed. 

Potje bonte vrolijkheid
Omdat bloemen in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar zijn, kun je het zo vrolijk maken als je wilt. Een potje bonte vrolijkheid maak je met de volgende bloembollen:

  • Laag 1 - onderste laag: tulp (Tulipa) 'Brilliant Star', 'Flaming Club', 'Orange Favourite' en 'Purple Dream'
  • Laag 2 - middelste laag: hyacint (Hyacinthus) 'Pink Pearl', narcis (Narcissus) 'Dick Wilden', 'February Gold' en 'Tahiti'
  • Laag 3 - bovenste laag: anemoon (Anemone blanda) krokus (Crocus) 'Grand Maitre' en Species Mix.

 

 

 

 

 

 

 

Potje eigentijdse natuur
Bloembollenlasagne past prima in een luxueuze omgeving met kwalitatieve, natuurlijke materialen. Rauw beton en grof hout geven de bloeiende bloembollen een voetstuk om op te stralen. Een potje eigentijdse natuur maak je met de volgende bloembollen:

  • Laag 1 - onderste laag: tulp (Tulipa) 'Black Parrot', 'Flaming Evita', 'Havran', 'Queen of Night' en 'Snow Chrystal'
  • Laag 2 - middelste laag: hyacint (Hyacinthus) 'Carnegie',  'White Pearl', narcis (Narcissus) 'Actaea' en 'Recurvus'
  • Laag 3 - bovenste laag: anemoon (Anemone blanda) 'Blue Shades', anemoon (Anemone coronaria) 'Mount Everest', 'Bride'  dwergiris (Iris reticulata) 'Katharina Hodgkin', kievietsbloem (Fritillaria meleagris), krokus (Crocus) 'Ard Schenk' en sneeuwroem (Chionodoxa 'Alba')

 

 

 

 

 

 

Wij hopen dat jullie zullen genieten van een prachtige bloembollenlasagne!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De leukste tuincadeaus voor Moederdag

In ons tuincentrum in Sint-Andries Brugge en Ieper slaag je gegarandeerd voor een mooi geschenk voor Moederdag. Lees hier onze inspirerende tips voor originele cadeaus, voor moeders met én zonder groene vingers.  

Lees meer...
Tuinmaand mei: 15 tips

Er is nu van alles te doen om de tuin, het balkon of (dak)terras fris en fleurig te maken. Ons tuincentrum zet 15 klussen en klusjes voor deze maand op een rij. Fijn en ontspannend om te doen, zeker bij een stralend lentezonnetje.  

Lees meer...
5 opfristips voor je kamerplanten

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
Het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin

Natuurlijke tuinen zijn niet alleen mooi (en mega interessant) om naar te kijken, maar zijn ook een heel belangrijk onderdeel voor het behoud van biodiversiteit. In deze blog duiken we dieper in op het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin en ontdekken we hoe jouw eigen groene oase kan bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

Lees meer...